Zalando test levering met geolocatie in België

  • Klanten kunnen kort van tevoren kiezen waar en wanneer hun pakje geleverd moet worden
  • Deze dienst zorgt voor meer flexibiliteit en comfort voor de klanten
  • Pakjes worden geleverd met behulp van de geolocatiefunctie op de smartphone van de klant

Berlijn en Antwerpen, 10 april 2017 // Zalando is in Brussel, Gent en Antwerpen samen met de Belgische start-up Parcify gestart met een proefproject voor het leveren van pakjes. Klanten die deelnemen aan de test kunnen kiezen waar en wanneer hun pakje geleverd moet worden, maar in plaats van thuis te moeten wachten, kunnen ze het tijdstip en de locatie van de levering kort van tevoren wijzigen. Dit wordt mogelijk gemaakt omdat de koerier die het pakje bezorgt de klant kan lokaliseren via de geolocatiefunctie op zijn of haar smartphone. 

“We kennen het allemaal wel. Je wacht op een pakje, maar je zou eigenlijk boodschappen moeten doen of de kinderen van school halen. Of het is opeens mooi weer en je zou liever buiten op een terrasje zitten met vrienden dan binnen te moeten wachten. Wat doe je dan? Met dit nieuwe pilootproject bieden we onze klanten meer flexibiliteit”, vertelt Ken Fontijn, Country Manager Benelux. “Dit is de eerste keer dat Zalando een proefproject lanceert met op locatie gebaseerde diensten en we hebben het geluk gehad dat we een lokale start-up hebben gevonden waarmee we samen de shopervaring nog persoonlijker en eenvoudiger kunnen maken.”

Hoe werkt Parcify?

  • Klanten worden uitgenodigd om de Parcify-app te downloaden voor de testfase 
  • Wanneer ze iets kopen op Zalando geven ze niet hun eigen adres in, maar een speciaal “Parcify-adres” voor de levering
  • Zodra het pakje wordt geleverd op het “Parcify-adres” krijgt de klant een pushmelding en kan de levering worden gepland op een door hem of haar gekozen geolocatie
  • Leveringen zijn zeven dagen per week mogelijk, vanaf 7 uur ‘s ochtends tot middernacht

OVER ZALANDO
Zalando (https://corporate.zalando.com) is Europa´s grootste online fashion platform voor vrouwen, mannen en kinderen. Wij bieden onze klanten op één plek een praktische shoppingervaring met een uitgebreid aanbod aan mode-artikelen, variërend van schoenen, kleding en accessoires, met gratis verzending en retour. Ons assortiment van meer dan 1.500 internationale merken bestaat uit wereldwijde populaire, fast fashion en lokale merken, aangevuld met artikelen van onze private labels. Ons lokale aanbod richt zich op de verschillende voorkeuren van onze klanten in elk van de 15 Europese markten waar we leveren: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Door ons logistieke netwerk met vier centraal gelegen distributiecentra in Duitsland bedienen we efficiënt onze klanten in Europa, ondersteund door een distributiecentrum in Noord-Italië waarmee we inspelen op de lokale wensen van de klant. Wij geloven dat wij met onze integratie van mode, bedrijfsprocessen en online technologie een overtuigend aanbod kunnen bieden aan zowel onze klanten als partners. Zalando’s shops trekken meer dan 160 miljoen bezoeken per maand aan. In het vierde kwartaal van 2016 kwam meer dan 68 procent van mobiele toestellen, wat resulteerde in bijna 19,9 miljoen actieve klanten aan het einde van het kwartaal.

CONTACT ZALANDO
Monica Franz / Corporate Communications
monica.franz@zalando.nl
+49(0)15238843157
+49(0)30209685232