Vizions by Zalando: Europa's eerste conferentie over het platform als businessmodel.

Zalando kondigt vandaag hun eerste B2B conferentie Vizions by Zalando aan. Hiermee blijven ze bouwen aan hun positie als Europa’s grootste online fashion platform. Het eendaagse evenement vindt plaats op 20 april 2017 bij Kraftwerk in Berlijn en is hiermee in Europa de eerste in haar soort. Het evenement geeft wereldwijde zakelijke en technologische leiders het podium waarbij de belangrijkste onderwerpen over het platform als businessmodel worden besproken.

Vizions by Zalando
Vizions by Zalando

Ken Fontijn, Country Manager Benelux bij Zalando licht de organisatie van het evenement toe: ,,We geloven er sterk in dat digitale platforms deel uitmaken van de infrastructuur van de 21e eeuw. Hierdoor zijn nieuwe businessmodellen ontstaan die voorheen niet mogelijk waren. Wij organiseren Vizions by Zalando om de discussie te openen over de uitdagingen waar we in verschillende industrieën voor staan. Vandaag en in de toekomst".

Discussie over uitdagingen van vandaag en de toekomst.
Als we denken over platformen dan zijn we nu in het derde tijdperk. In 1950 ontstond het eerste tijdperk met mainframe computers. Het tweede tijdperk in de jaren '80 werd gekenmerkt door de introductie van servers en Personal Computers. Sinds ruim tien jaar geleden zijn we aanbeland in het tijdperk van het derde platform met o.a. Facebook, Google. Een ecosysteem waarbij Big data, analytics, mobiele technologie en cloud-interactie bij elkaar komen. Tijdens Vizions zullen de uitdagingen in verschillende industrieën bediscussieerd worden. Tegelijkertijd wagen we ons ook met een kleine teen aan de verre toekomst. Denk daarbij aan Biotechnologie en Machine Learning.

Sprekers
Tijdens Vizions by Zalando zullen er meer dan 35 internationale sprekers te gast zijn. Waaronder Dongbai Guo (CTO AliExpress), Renaud Visage (Co-founder en CTO Eventbrite), Nicolas Cary (Co-founder en President Blockchain), Natalia Brzezinski  (CEO van Symposium Stockholm, Brillant Minds)  en Jimmy Chamberlin (oud drummer van de Smashing Pumpkins). Vanuit Nederland zal Pieter van der Does, CEO van het succesvolle fintech bedrijf Adyen spreken. Voor een uitgebreide lijst van sprekers raadpleeg de website.

Thema’s
Tijdens de conferentie zullen drie relevante thema’s besproken worden.

Business: We bekijken verschillende industrieën waarbinnen het platform businessmodel functioneert, zoals de kapitaalmarkt, de financiële dienstverlening, marketing en de culturele sector..

Foundations: Wat is de basis die nodig is om de platform-industrie verder te ontwikkelen? Onderwerpen zijn compliance, logistiek en financiën.

Tech Future: Hoe technische ontwikkelingen bijdragen aan de groei van de platform-industrie en welke spelers deze groei verstoren. Ook nemen we een kijkje in de toekomst van machine learning, mobiel en kunstmatige intelligentie.

Gasten hebben de mogelijkheid om deze thema’s bij te wonen door middel van chats en paneldiscussies of door het meedoen aan workshops of verdiepende lezingen.

Lees op de website meer over Vizions by Zalando of volg ons op Twitter

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor de pers. Interesse ? Reageer dan op deze mail en we nemen contact met je op.

OVER ZALANDO
Zalando (https://corporate.zalando.com) is Europa´s grootste online fashion platform voor vrouwen, mannen en kinderen. Wij bieden onze klanten op één plek een praktische shoppingervaring met een uitgebreid aanbod aan mode-artikelen, variërend van schoenen, kleding en accessoires, met gratis verzending en retour. Ons assortiment van meer dan 1.500 internationale merken bestaat uit wereldwijde populaire, fast fashion en lokale merken, aangevuld met artikelen van onze private labels. Ons lokale aanbod richt zich op de verschillende voorkeuren van onze klanten in elk van de 15 Europese markten waar we leveren: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Door ons logistieke netwerk met vier centraal gelegen distributiecentra in Duitsland bedienen we efficiënt onze klanten in Europa, ondersteund door een distributiecentrum in Noord-Italië waarmee we inspelen op de lokale wensen van de klant. Wij geloven dat wij met onze integratie van mode, bedrijfsprocessen en online technologie een overtuigend aanbod kunnen bieden aan zowel onze klanten als partners. Zalando’s shops trekken meer dan 160 miljoen bezoeken per maand aan. In het derde kwartaal van 2016 kwam meer dan 65 procent van mobiele toestellen, wat resulteerde in bijna 19,2 miljoen actieve klanten aan het einde van het kwartaal.

CONTACT ZALANDO
Monica Franz / Corporate Communications
monica.franz@zalando.nl
+49(0)15238843157
+49(0)30209685232