Zalando test retourservice in Gent

GENT EN BERLIJN, JANUARI 16, 2017 // Met de nieuwe retourservice ‘Zalando haalt op’ kunnen klanten van Zalando in Gent vanaf nu hun retourzendingen op laten halen waar en wanneer ze willen. De nieuwe dienst is een alternatieve retourservice voor het terugbrengen van pakketten bij het postkantoor of een afgiftepunt. Voor het testen van de nieuwe service werkt Zalando samen met het Belgische distributiebedrijf CityDepot.

Zalando haalt op Gent
Zalando haalt op Gent

“Gemak staat voor onze Belgische klanten centraal. Samen met onze logistieke partners zoeken we naar innovatieve oplossingen om de shopping ervaring nog beter te maken. ‘Zalando haalt op’ is een logische volgende stap in het verbeteren van onze klantpropositie in België”, zegt Ken Fontijn, Country Manager Benelux. “De service is goed opgepakt door onze klanten in Gent en we gaan de dienst verder ontwikkelen op basis van hun feedback.”

‘Zalando haalt op’ in het kort

Via https://zalando.bpost.be/returns/pickup/#/home kunnen Zalando klanten in Gent aangeven waar en wanneer zij hun retourzendingen opgehaald willen hebben. Klanten kunnen kiezen uit de volgende mogelijkheden:

- Instant pick-up: de retourzending wordt binnen twee uur opgehaald
- Scheduled pick-up: de klant selecteert een tijdvak van 2 uur waarbinnen de retourzending opgehaald wordt; klanten kunnen deze dienst tot 2 dagen van tevoren aanvragen

Retourzendingen worden van maandag tot vrijdag opgehaald tussen 9:00 en 20:00 uur. Tijdens de testfase is de dienst gratis.

OVER ZALANDO
Zalando (https://corporate.zalando.com) is Europa´s grootste online modeplatform voor vrouwen, mannen en kinderen. Wij bieden onze klanten op één plek een praktische shoppingervaring met een uitgebreid aanbod aan mode-artikelen, variërend van schoenen, kleding en accessoires, met gratis verzending en retour. Ons assortiment van meer dan 1.500 internationale merken bestaat uit wereldwijde populaire, fast fashion en lokale merken, aangevuld met artikelen van onze private labels. Ons lokale aanbod richt zich op de verschillende voorkeuren van onze klanten in elk van de 15 Europese markten waar we leveren: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Door ons logistieke netwerk met vier centraal gelegen distributiecentra in Duitsland bedienen we efficiënt onze klanten in Europa, ondersteund door een distributiecentrum in Noord-Italië waarmee we inspelen op de lokale wensen van de klant. Wij geloven dat wij met onze integratie van mode, bedrijfsprocessen en online technologie een overtuigend aanbod kunnen bieden aan zowel onze klanten als partners. Zalando’s shops trekken meer dan 160 miljoen bezoeken per maand aan. In het derde kwartaal van 2016 kwam meer dan 65 procent van mobiele toestellen, wat resulteerde in bijna 19,2 miljoen actieve klanten aan het einde van het kwartaal.

CONTACT ZALANDO
Monica Franz / Corporate Communications
monica.franz@zalando.nl
+49(0)15238843157
+49(0)30209685232