Zalando kondigt opening van nieuwe technologiehub in Lissabon aan

  • Zalando heeft zojuist de opening van haar derde technologiehub buiten Duitsland aangekondigd. Deze wordt gevestigd in Lissabon.
  • De hub wordt begin 2018 geopend.
  • Zalando wil in het eerste jaar 50 arbeidsplaatsen creëren.
  • De uitbreiding van de technische teams in Dublin in Helsinki verloopt volgens plan.

 

LISSABON, 3 NOVEMBER 2017 // Zalando SE, Europa's grootste online fashion platform, blijft zijn technologische voetafdruk internationaal verder ontwikkelen. Begin van 2018 opent het bedrijf een technologiehub in Lissabon, de derde in zijn soort buiten Duitsland.

Zalando wil zijn platform versterken en het digitale aanbod uitbreiden om mensen en mode op meerdere manieren met elkaar te verbinden. De nieuwe hub in Lissabon speelt een sleutelrol bij deze strategie. De ontwikkeling van een verbeterde digitale ervaring voor de klanten van de Zalando Fashion Store, momenteel beschikbaar in 15 Europese markten, staat hierbij centraal.

"Naarmate e-commerce zich ontwikkelt, worden consumenten steeds veeleisender. Het is daarom essentieel om aandacht te besteden aan digitale innovaties en de best mogelijke algemene winkelervaring te bieden. De opening van een speciale technologiehub met een sterke focus op de digitale ervaringen van onze Fashion Store is een strategische stap zodat we tijdig aan de verwachtingen van onze klanten op het gebied van personalisatie, inspiratie en frictieloos shoppen kunnen voldoen", zegt Marc Lamik, hoofd Innovation and Partnerships bij Zalando. "Lissabon biedt een geweldige omgeving om onze nieuwe hub te ontwikkelen. Dankzij het technologische ecosysteem van de stad kunnen we de talentvolle mensen aantrekken die we nodig hebben. Daarnaast kijken wij uit naar een vruchtbare uitwisseling met de lokale startup-community."

De opening van een speciale technologiehub met een sterke focus op de digitale ervaringen van onze Fashion Store is een strategische stap zodat we tijdig aan de verwachtingen van onze klanten op het gebied van personalisatie, inspiratie en frictieloos shoppen kunnen voldoen.

Marc Lamik, Head Innovation and Partnerships Zalando

Zalando opent de nieuwe hub begin 2018 en zal in het eerste jaar meer dan 50 arbeidsplaatsen in Lissabon creëren. Het online-modeplatform is actief bezig met werven van Frontend en Backend Software Engineers, productmanagers en UX ontwerpen, uit de branche en uit academische instellingen, om te werken aan producten en functies die de digitale ervaringen van de Fashion Store naar een hoger niveau brengen.

Na de opening van het Fashion Insights Centre in Dublin en de technologiehub in Helsinki in 2015, is de vestiging in Lissabon de derde technologiehub van Zalando buiten Duitsland. De focus van de activiteiten in Ierland ligt op deep data science en engineering research, waaronder R&D voor de ontwikkeling van een realtime informatieplatform op het gebied van mode. In Finland werkt het technisch team aan de vele hoekstenen van de Zalando Fashion Store, waaronder personalisatie en invloedsfactoren voor mode via social media.

Het technische team van Zalando is gegroeid tot 1800 werknemers, verspreid over alle locaties. De meeste leden van Zalando Technology werken op het hoofdkantoor in Berlijn en daarnaast werken er nog zo'n 120 in de Duitse hubs in Dortmund en Hamburg. In Dublin en Helsinki werken teams van ca. 100 mensen.

Zalando is al begonnen met de werving van personeel voor de technologiehub in Lissabon. Informatie over de beschikbare vacatures kan worden gevonden op de carrière-website van het bedrijf: https://jobs.zalando.com/tech/

 

Zalando Technology in één oogopslag

  • Het technologische team van Zalando is gevestigd in de Duitse steden Berlijn (hoofdkantoor), Dortmund, Hamburg, Erfurt en Mönchengladbach, Dublin (Ierland), Helsinki (Finland) en vanaf Q1 2018 in Lissabon (Portugal).
  • Meer dan 1800 werknemers van meer dan 50 verschillende nationaliteiten
  • Meer dan 200 deliveryteams op alle locaties
  • Kleine, zelfstandige teams met een flexibele aanpak, op basis van visie, autonomie, talent en vertrouwen
  • Het Zalandoplatform wordt grotendeels intern ontwikkeld met behulp van opensourcesoftware en geavanceerde technologieën zoals React, Scala, Python, Cassandra, Clojure, AWS en Docker
  • Vijf basisprincipes bij het ontwikkelen van systemen: API First, REST, SaaS, cloud en microservices