Zalando lanceert ‘Shop de Look’, de functie die helpt om de perfecte outfit te vinden

  • Klanten kunnen direct de complete look bestellen en naar alternatieve producten zoeken
  • De functie wordt in verschillende stappen geïmplementeerd en garandeert zo een continue verbetering van deze service

Berlijn, 19 februari 2015. - Zalando heeft 'Shop de Look' gelanceerd, een nieuwe functie die klanten inspireert om de perfecte combinatie voor hun favoriete items te vinden: zodra een product is geselecteerd, kunnen de andere items van de outfit, die getoond worden op de productdetailpagina, worden besteld. Klanten kunnen ook items kiezen die vergelijkbaar zijn met de look, en zo alternatieve suggesties en ideeën vinden.

'Shop de Look' is het antwoord op de vraag van veel klanten die op zoek zijn naar de ultieme combinatie van items. In de komende weken zal de functie nog verder worden ontwikkeld. Waar mogelijk zullen producten, als onderdeel van verschillende outfits, worden getoond om zo nog meer inspiratie te bieden voor verschillende stijlen. Dit gebeurt op basis van één geselecteerd item. In de toekomst volgen verdere ontwikkelingen die, overeenkomstig met Zalando’s testcultuur, als doel hebben om voortdurend producten en oplossingen te blijven ontwikkelen, wat uiteindelijk in het voordeel is van de klant.

"Met 'Shop de Look' spelen we in op de wens van onze klanten door een belangrijke toegevoegde waarde te creëren: direct een complete outfit kunnen shoppen en naar alternatieve producten zoeken met een enkele klik", meldt Donna Darthuizen, Country Manager Benelux voor Zalando. "Dit maakt de shop niet alleen gebruiksvriendelijker, maar biedt de klant naast extra zoekopties ook meer inspiratie. Voor elk nieuw favoriet item worden ook verschillende suggesties voor combinaties en outfits gedaan."

"De trend om complete outfits te shoppen in plaats van enkele items zien we vooral bij onze mannelijke klanten. Met deze nieuwe functie inspireren wij onze klanten om hun eigen stijl te vinden en ze kunnen alle geschikte artikelen meteen bestellen."

OVER ZALANDO
Zalando (https://corporate.zalando.com) is een toonaangevende pure play online fashion shop in Europa voor vrouwen, mannen en kinderen. Wij bieden onze klanten op één plek een praktische shopervaring met een uitgebreid aanbod aan fashion: schoenen, kleding en accessoires. Dit wordt aangeboden met gratis verzending en retour. Ons assortiment van meer dan 1.500 internationale merken bestaat uit wereldwijde populaire, fast fashion en lokale merken, aangevuld met artikelen van onze private labels. Ons lokale aanbod richt zich op de verschillende voorkeuren van onze klanten in elk van de 15 Europese markten waar we leveren: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Ons logistieke netwerk met drie centraal gelegen distributiecentra in Duitsland laat ons toe om onze klanten in heel Europa efficiënt te bedienen. Wij geloven dat wij met onze integratie van mode, bedrijfsprocessen en online technologie een overtuigend aanbod kunnen bieden aan zowel onze klanten als partners. Zalando´s websites hebben meer dan 100 miljoen bezoekers per maand waarvan, in het vierde kwartaal van 2014, 48 procent de online retailer via mobiele apparaten bereikte. Dit resulteerde in 15 miljoen actieve klanten aan het einde van het kwartaal.

CONTACT ZALANDO
Monica Franz / Corporate Communications
monica.franz@zalando.nl
+49(0)15238843157
+49(0)30209685232