Update voor Zalando shopping app

  • Zalando heeft de fashion app geüpdatet om klanten een gemakkelijke, prettige en voor mobiel geoptimaliseerde ervaring te bieden waarbij de beleving van de klant vooropstaat.
  • Met de app kun je anders door het aanbod bladeren, grotere productafbeeldingen zien en een rijke redactionele inhoud.
  • De vernieuwde app is beschikbaar voor Android en iOS.

BERLIJN, JANUARI 26, 2016 // E-commerce op mobiel blijft in een razend tempo groeien en van bedrijven wordt verwacht dat zij hoogwaardige apps ontwikkelen. De focus voor Zalando is nu ‘mobile first’ en nu al komt meer dan 60% van het aantal bezoekers op Zalando via mobiele apparaten. Een probleemloze, handige en relevante klantervaring waren de belangrijkste redenen achter het ontwerp van de nieuwe app.

Nuzhat Naweed, Head Mobile Product en Engineering bij Zalando had de leiding over de herontwikkeling van de fashion store app: “Bij Zalando is ieder contactmoment belangrijk. Mobiel vraagt om een unieke benadering als het gaat om de ervaring van de klant. Klanten gebruiken hun mobiel de hele dag door en het zijn de micro-momenten met apps waar het om draait. Onze nieuwe app leent zich daar perfect voor."

Hier voegt ze aan toe: “De update is gericht op twee dingen; een geweldige ervaring en kwalitatieve inhoud. We willen onze klanten inspireren en ze het aanbod van Zalando laten ontdekken, maar ze ook boeiende content bieden die speciaal voor deze app is ontwikkeld."

In de nieuwe app zijn de afbeeldingen van hoge kwaliteit zodat de klant de mogelijkheid heeft om de artikelen die ze zoeken goed te bekijken. Zalando biedt nu een volledig gebruiksvriendelijke ervaring op alle platforms; de mobiele site, de apps en desktop. De nieuwe app bevat ook speciaal voor mobiel ontwikkelde content zoals video, redactionele content op het gebied van trends en lookbooks voor een rijkere ervaring. Die ervaring is niet alleen gericht op producten, maar ook op content die relevant is voor de hele customer journey.

De fashion store app is geüpdatet voor Android en iOS. De vernieuwde app is beschikbaar voor klanten in alle 15 markten waar Zalando actief is en laat klanten niet alleen winkelen, maar dompelt ze ook onder in nieuwe content, terwijl ze onderweg zijn. De nieuwe app is het afgelopen kwartaal in-house ontwikkeld door het mobiele team van Zalando. De app is hier te downloaden.

In 2012 werd de Zalando app in Duitsland geïntroduceerd en in 2014 werd deze uitgerold naar de andere Europees markten. Tot nu is de app meer dan 14 miljoen keer gedownload. De techafdeling van Zalando telt meer dan 900 medewerkers en het overgrote deel van alle bedrijfsprocessen, inclusief logistiek, design en betaalverkeer, wordt door Zalando zelf uitgevoerd.

OVER ZALANDO
Zalando (https://corporate.zalando.com) is Europa´s grootste online platform voor vrouwen, mannen en kinderen. Wij bieden onze klanten op een plek een praktische shoppingervaring met een uitgebreid aanbod aan mode-artikelen, gaande van schoenen, kleding en accessoires, met gratis verzending en retour. Ons assortiment van meer dan 1.500 internationale merken bestaat uit wereldwijde populaire, fast fashion en lokale merken, aangevuld met artikelen van onze private labels. Ons lokale aanbod richt zich op de verschillende voorkeuren van onze klanten in elk van de 15 Europese markten waar we leveren: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Door ons logistieke netwerk met drie centraal gelegen distributiecentra in Duitsland kunnen wij onze klanten in heel Europa efficiënt bedienen. Wij geloven dat wij met onze integratie van mode, bedrijfsprocessen en online technologie een overtuigend aanbod kunnen bieden aan zowel onze klanten als partners. Zalando’s shops trekken meer dan 131 miljoen bezoeken per maand aan. In het derde kwartaal van 2015, kwam ongeveer 59 procent van mobiele toestellen, wat resulteerde in bijna 17,2 miljoen actieve klanten aan het einde van het kwartaal.

CONTACT ZALANDO
Monica Franz / Corporate Communications
monica.franz@zalando.nl
+49(0)15238843157
+49(0)30209685232