Zalando test zondaglevering in België

BERLIJN, DECEMBER 19, 2016 // Belgische klanten worden deze feestdagen verrast door Zalando met een speciale service. Op zondag 18 december heeft een geselecteerde groep klanten in de regio Vlaanderen, Brussel en Waals-Brabant hun pakketje op de zondag ontvangen. De zondaglevering is een eenmalige test van Zalando om te kijken hoe Belgische klanten reageren op de dienst. 

“We testen onze nieuwe diensten continu om te voldoen aan de verschillende wensen van de klant én om online shoppen zo makkelijk mogelijk te maken. Wij geloven dat onze klanten in de gelegenheid moeten zijn de dienstverlening te kiezen die het beste bij hen past. We zijn dan ook erg benieuwd hoe onze Belgische klanten de dienst zullen ontvangen”, aldus Ken Fontijn, Country Manager Benelux.

Het is de eerste keer dat Zalando een test in België inzet.

Zalando test zondaglevering in België
Zalando test zondaglevering in België

OVER ZALANDO

Zalando (https://corporate.zalando.com) is Europa´s grootste online modeplatform voor vrouwen, mannen en kinderen. Wij bieden onze klanten op één plek een praktische shoppingervaring met een uitgebreid aanbod aan mode-artikelen, variërend van schoenen, kleding en accessoires, met gratis verzending en retour. Ons assortiment van meer dan 1.500 internationale merken bestaat uit wereldwijde populaire, fast fashion en lokale merken, aangevuld met artikelen van onze private labels. Ons lokale aanbod richt zich op de verschillende voorkeuren van onze klanten in elk van de 15 Europese markten waar we leveren: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Door ons logistieke netwerk met vier centraal gelegen distributiecentra in Duitsland bedienen we efficiënt onze klanten in Europa, ondersteund door een distributiecentrum in Noord-Italië waarmee we inspelen op de lokale wensen van de klant. Wij geloven dat wij met onze integratie van mode, bedrijfsprocessen en online technologie een overtuigend aanbod kunnen bieden aan zowel onze klanten als partners. Zalando’s shops trekken meer dan 160 miljoen bezoeken per maand aan. In het derde kwartaal van 2016 kwam meer dan 65 procent van mobiele toestellen, wat resulteerde in bijna 19,2 miljoen actieve klanten aan het einde van het kwartaal.

 

CONTACT ZALANDO

Monica Franz / Corporate Communications
monica.franz@zalando.nl
+49 30 20968 5232
+49 152 38843157